Hjälp

Vanliga frågor

Får jag bjuda in gäster att bo i mitt hyrda fritidsboende?

Ja, så länge antalet boende - inklusive gäster - inte överstiger tillåtet antal bäddar.

Får jag ta med husdjur?

Med hänsyn till allergiker får djur endast vistas i de fritidsboenden som är avsedda för gäster med husdjur.

Det är därför viktigt att ange i ansökan om husdjur medföljer så att rätt fritidsboende kan tilldelas. Vad som gäller framgår under rubriken Resmål, under respektive hyresobjekt.

Den som tar med husdjur till ett husdjursfritt fritidsboende kommer att debiteras saneringskostnaden.

Hur fungerar det med antalet öppna (kommande) bokningar?

Det går att ha max fem stycken öppna (kommande) bokningar till våra fritidsbo­enden.

Du kan inte göra någon ytterligare ansökan eller bokning förrän du nyttjat eller bokat av en av dina fem öppna bok­ningar. Regeln gäller oavsett om du har fem öppna bokningar till olika resmål eller ett och samma.

Regeln med fem öppna bokningar undan­tas om du önskar ansöka om och boka ett ledigt fritidsboende där det är mindre än 30 dagar kvar till inflyttning. I dessa fall kan du ha fem öppna bokningar och boka ett sjätte med kort inflyttningsdatum.

Det går att ansöka om fritidsboende i fördel­ningens samtliga grupper (Fjäll, Kust, Stad) oavsett om du har till exempel fyra eller fem öppna bokningar vid ansökningstillfället. Men den som vid själva fördel­ningstillfället till exempel har fyra öppna bokningar, kan då tilldelas max ett fritidsboende, medan den som har fem öppna bokningar inte kommer kunna tilldelas något fritidsboen­de. Har du sökt till fler fördelningsgrupper än vad du kan tilldelas, sker tilldelning slumpmässigt.

Hur fungerar det med nycklar och koder?

I Boendeinformationen, som skickas tillsammans med din Faktura/Bokningsbekräftelse, finner du information om ditt hyrda fritidsboende har nyckel eller kod. Eventuell kod framgår på Faktura/Bokningsbekräftelse.

Utskick av nycklar sker till den bostadsadress som finns registrerad i bokningssystemet. Det är därför viktigt att du uppdaterar dina personuppgifter om du t ex flyttat! Observera att vi inte skickar nycklar utomlands.

Hur fungerar det med städning, sänglinne och handdukar?

I de flesta av våra boenden är du skyldig att städa hela fritidsboendet innan avresa. Bristfällig städning debiteras, och upprepade förseelser leder till avstängning och att man inte får nytta Personalstiftelsernas resurser.

Vilka resmål som har avresestädning (samt handdukar och sänglinne) och vilka resmål där du kan beställa avresestädning, framgår i Boendeinformationen som skickas tillsammans med din Faktura/Bokningsbekräftelse. Boendeinformationen finns även under rubriken Resmål, fliken "Dokument".

Kan jag se mina bokningar någonstans?

Information om dina bokningar hittar du under rubriken Mina sidor när du är inloggad i bokningssystemet. Där kan du bland annat:

- Kontrollera att din ansökan till fördelning är mottagen - under rubriken Obehandlade ansökningar (ansökan finns där fram till dess att fördelningen är genomförd, då flyttas den till Bokningar eller Avslagna ansökningar)

- Kontrollera att din faktura är betald - Bokningar (observera att det tar ca 1-2 veckor innan en inbetalning syns på Mina sidor)

- Ändra antal personer i en bokning - Bokningar

- Göra en avbokning - Bokningar

- Registrera dig för bevakning av återbud - Bevakningar

- Ändra dina personuppgifter - Ändra personuppgifter (viktigt att din adress är uppdaterad, då nycklar till vissa boenden skickas hem till dig innan vistelsen).

Kan jag ändra uppgifter i en bokning eller ansökan?

Ja, du kan ändra vissa uppgifter. 

Ändra i en bokning (rubriken Bokningar Mina sidor)

Du kan justera antalet personer i en bokning, vilket är viktigt i våra utlandsboenden där sänglinne och handdukar läggs fram utifrån det antal personer som du angivit i din ansökan/bokning.

Klicka på Visa, till höger på raden för den aktuella bokningen, ändra antalet personer (antalet personer kan inte överstiga antalet bäddar i fritidsboendet) och klicka på Spara. Du kan inte ändra antalet personer själv om det är mindre än tio dagar kvar till inflyttning. Då måste du kontakta oss, via mail eller telefon.

Ändra i en ansökan till fördelning (rubriken Obehandlade ansökningar Mina sidor)

Behöver du ändra/komplettera en ansökan till fördelning, så är det möjligt fram till sista ansökningsdagen.

Klicka på Visa, till höger på raden för den aktuella ansökningen, ändra de uppgifter du vill ändra, och klicka på Spara.

Vad är belastningspoäng och vad innebär det?

För fritidsboenden som ingår i fördelningen ger anställningsår pluspoäng, medan tidigare vistelse på samma anläggning ger minuspoäng, så kallade belastningspoäng.

Vid flera sökande till samma period och resmål har den med högst poäng förtur, dock har anställda företräde framför pensionärer vid fördelningen. Observera att belastningspoängen gäller för varje resmål, så om du exempelvis fått ett fritidsboende i Hamra så påverkar inte det din chans att få ett fritidsboende i Sälen.

Bokningar i kust- och fjällstugor under lågsäsong påverkar inte möjligheten att bli tilldelad en stuga under högsäsong.

Belastningspoängen är densamma oavsett om du får ditt fritidsboende via fördelningsansökan eller ansökan om ledigt. Detta innebär att det är samma förutsättningar för den som ansöker om fritidsboende i god tid som den som har kort framförhållning.

Pensionärers anställningsår är det antal anställningsår de hade när de gick i pension.

Belastningspoäng räknas 10 år bakåt i tiden.

Belastningspoäng räknas per dag. Hyr du fritidsboende i en vecka så får du belastningspoäng för 7 dagar. Hyr du fritidsboende i 4 dagar så får du belastningspoäng för 4 dagar.

Vilka veckodagar omfattar en minivecka, weekend och vecka?

Minivecka avser period som omfattar vardagar, t ex måndag-onsdag, onsdag-fredag eller måndag-torsdag.

Weekend avser period som löper över en helg, t ex torsdag-måndag eller fredag-måndag.

Vecka kan vara t ex lördag-lördag eller torsdag-torsdag.

De bokningsperioder och bytesdagar som gäller för framgår under rubriken Resmål, under respektive resmål.