Hjälp

Vanliga frågor

Hur ansöker jag?

Det finns två sätt att ansöka.

Ett sätt är att du under rubriken ”Fördelningsansökan” anmäler ditt intresse till den fördelning som sker inför sommar- och vintersäsongen. Du tilldelas då boende utifrån tillgång, anställningstid och tidigare vistelser.

Ett annat sätt är att du under rubriken ”Ledigt” söker de lediga boenden som fortfarande är outhyrda efter att den halvårsvisa fördelningen är gjord. Här kan du också söka de boenden som blir lediga på grund av återbud.

Hur gör jag en "Fördelningsansökan"?

Inför sommar- respektive vintersäsongen kan du ansöka om boende. Under rubriken ”Fördelningsansökan” anmäler du ditt intresse till den fördelning som sker inför respektive säsong. Du tilldelas då boende utifrån tillgång, anställningstid och tidigare vistelser.

Mer information om vilka perioder du kan söka för, samt när du får besked om tilldelning hittar du i vår tidning Din Fritid samt under rubriken "Fördelningsansökan".

Hur gör jag en ansökan om "Ledigt"?

Under rubriken ”Ledigt” söker du de lediga boenden som fortfarande är outhyrda efter att den halvårsvisa fördelningen är gjord. Här kan du också söka de boenden som blir lediga på grund av återbud.

Fyll i dina önskemål (Anläggningstyp, Anläggning, Period mm) och klicka på Välj för det alternativ du finner intressant.

Vill du skicka in en ansökan anger du önskad period. Observera våra fastställda bytesdagar! Information om valbara perioder finner du i informationsrutan till höger om rutan där du anger önskad period.  

Kan jag boka mer än ett boende ?

Möjlighet att hyra mer än ett fritidsboende

När det är 30 dagar kvar till inflyttningsdatum för det boende du har hyrt av oss finns möjlighet att hyra ytterligare boende för samma ort och tidsperiod. Förutsättningen är förstås att det finns något ledigt att hyra. För detta extra boende betalar du då den normala hyran plus eventuell förmån.

Kan jag söka boende efter den halvårsvisa fördelningen?

Ja.

Under rubiken ”Ledigt” finns de boenden som fortfarande är outhyrda efter att det att den halvårsvisa fördelningen är gjord. I samband med att besked om tilldelning skickas ut läggs de ej sökta boendena ut som lediga på webbplatsen. När detta sker framgår av tidsschemat i vår tidning Din Fritid.

Under rubriken ”Ledigt” hittar du även de boenden som blir lediga på grund av återbud.

När får jag svar på min ansökan?

Fördelningsansökan
När du ansökt om boende i samband med fördelning skickar vi ut besked enligt ett fastställt tidsschema. Information om tidsschemat finner du på startsidan samt i vår tidning Din fritid.

Du som har e-post som kontaktsätt får ditt besked cirka en vecka tidigare än de som har brev som kontaktsätt. Efter att vi genomfört en fördelning lägger vi ut de icke uthyrda boendena som lediga på vår webbsida. Du som har e-post som kontaktsätt och fått avslag, kan alltså direkt efter att du fått ditt besked, gå in och söka bland de boenden som inte blivit uthyrda.

Ledigtansökan
När du söker ledigt boende får du som har kontaktsätt e-post din bokning automatiskt. Bokningsbekräftelsen / fakturan skickas omgående till dig, till den e-postadress du har registrerad i bokningssystemet.
För de anläggningar där nyckel ska skickas eller på den anläggningar där du får din nyckel på plats (sommaranläggningar) sker ingen automatisk bokning om det är mindre än tio dagar kvar till inflyttning. Sådana ansökningar måste godkännas manuellt av oss, vilket normalt sker samma dag eller nästkommande arbetsdag.

För dig som har brev som kontaktsätt måste vi godkänna din ansökan. Du får vänta normalt cirka 1-3 arbetsdagar innan du får din bokningsbekräftelse / faktura.

 

 

 

När är sista ansökningsdag till fördelningen?

Inför varje säsong går det att söka till vår halvårsvisa fördelning via en så kallad fördelningsansökan. Sista ansökningsdag till aktuella fördelningar finns under rubriken ”Fördelningsansökan” (under pågående ansökningsperiod), i vår tidning Din fritid samt under Nyheter på bokningssidans startsida. 

Steg-för-steg-instruktion

Att logga in och söka fritidsboende

Tycker du att det är svårt att logga in och göra en ansökan? Här visar vi steg-för-steg hur du loggar in och ansöker via webben.

Börja med att gå till vår hemsida, www.scapersonalstiftelserna.com. Gå ned till rubriken ”Hyra Fritidsboende” och klicka på "Läs mer här". Gå ned till rubriken "Hyr online" och klicka på" Gå till bokningssystemet".

Uppe till höger finns två vita fält för inloggning. I det vänstra fältet, ”Användare”, anger du den e-postadress du har registrerad hos oss. I det högra fältet, ”Lösenord”, anger du ditt lösenord. Därefter klickar du på knappen ”Logga in”, som finns till höger.

Har du glömt ditt lösenord kan du själv skicka efter ett nytt. Klicka på texten ”Glömt lösenordet?” ovanför inloggningsrutorna och ange ditt användarnamn (den e-postadress du har registrerad hos oss). Du får då ett tillfälligt lösenord skickad till den e-postadress som du har registrerat i bokningssystemet.

Fungerar inte det tillfälliga lösenordet kan du prova att skriva det tecken-för-tecken, och inte använda ”kopiera-och-klistra-in”-funktionen. Det är också viktigt att du använder det senast skickade tillfälliga lösenordet, om du råkat skicka efter ett lösenord flera gånger.

När du loggat in - kontrollera dina kontaktuppgifter! Nycklar och kontrolluppgifter skickas per post, och det är därför viktigt att dina adressuppgifter är korrekta även om du angett e-post som kontaktsätt.

Att göra en Fördelningsansökan

1. Klicka på rubriken ”Fördelningsansökan”.

Under rubriken för varje ansökningstyp (Kust- och Fjällboende, Stad/Sverige, Stad/Utland, San Agustin) finner du de anläggningar som ingår i respektive grupp. Klickar du på namnet på en anläggning, kommer du till vår informationssida om den anläggningen.

2. För att skapa en ansökan klickar du på ”Ansök”, som finns alldeles under namnen på de anläggningar som ingår i ansökningstypen. Du är nu i ansökningsformuläret.

3. Välj anläggning, önskat ankomstdatum och önskat avresedatum. Information om våra bokningsperioder finns till höger om ansökningsformuläret.

När du väljer prisgrupp måste du veta vilka stugor som ingår i respektive prisgrupp. Under rubriken ”Anläggningar” finns information om prisgrupperna (fliken ”Priser”). Information om de olika stugorna hittar du under fliken ”Stugor”.

4. Antal personer avser de antal sängplatser ni behöver.

5. Kryssa i om ni har önskemål om husdjur, husdjursfritt eller handikappanpassning.

6. Du kan önska en specifik stuga/lägenhet/bungalow, det gör du genom att välja stuga i droplisten. Finns ditt önskemål inte ledigt under den sökta perioden, behandlas din ansökan utifrån övriga kriterier; antal bäddar och eventuella övriga önskemål om husdjur eller handikappanpassning.

7. Klicka sedan på ”Spara alternativ”. Vill du söka fler alternativ, börjar du om på punkt 3.

8. När är du klar med dina val måste du godkänna våra villkor genom att kryssa i krysset framför texten ”Jag har läst och tagit del av villkor för avbokningar och utebliven betalning”. Givetvis ska du också läsa villkoren, vilket du gör genom att klicka på den blåmarkerade delen av texten.

9. Tryck sedan på ”Skicka ansökan”. Du har då sökt till den fördelning som sker inför kommande säsong. Du tilldelas boende utifrån tillgång, anställningstid och tidigare vistelser.

10. Kontrollera gärna att din ansökan finns inlagd genom att gå till rubriken "Mina sidor" och obehandlade ansökningar.

 

Att göra en Ledigtansökan

1. Klicka på rubriken ”Ledigt”. Du hamnar då i det formulär där du söker fram vad som finns ledigt.

2. Välj anläggningstyp (Fjäll, Kust, Stad), välj anläggning, ange lägenhet/stuga/bungalow om du har särskilda önskemål, ange datum i fältet för ”Sök från”, ange datum i fältet för ”Sök till”.

3. Antal personer avser de antal sängplatser ni behöver.

4. Kryssa i om ni har önskemål om husdjur, husdjursfritt eller handikappanpassning.

5. Klicka sedan på rutan ”Visa urval”. Då visas de alternativ som är lediga under den period du har angett.

6. Klicka på ”Välj” (markerad med en grön pil) till höger om det alternativ du är intresserad av.

7. Du är nu i ansökningsformuläret. Kontrollera eller ange önskat ankomstdatum och önskat avresedatum. Information om våra bokningsperioder finns till höger om ansökningsformuläret.

9. Kontrollera att samtliga uppgifter är korrekta.

10. Godkänn våra villkor genom att kryssa i krysset framför texten ”Jag har läst och tagit del av villkor för avbokningar och utebliven betalning”. Givetvis ska du också läsa villkoren, vilket du gör genom att klicka på den blåmarkerade delen av texten.

11. Tryck sedan på ”Skicka ansökan”. 

Du kan kontrollera att din ansökan har blivit mottagen genom att titta under ”Obehandlade ansökningar” på ”Mina sidor” när du är inloggad. En fördelningsansökan förblir obehandlad till dess att vi genomför och lämnar besked om fördelning. När vi har behandlat din ansökan får du besked via det kontaktsätt du valt, samt att du kan se din bokning under rubriken ”Visa bokningar”.

 

Vad innebär en fördelningsansökan?

Det finns två fördelningar per år att ansöka till, sommar- och vintersäsong.
Du tilldelas då boende utifrån tillgång, anställningstid och tidigare vistelser.

Inför varje fördelning sänds tidningen "Din Fritid" ut till alla tillsvidareanställda.