Hjälp

Nyheter

Nyheter
Rubrik Skapad
Kust och Stad utland sommaren 2021 2020-11-24
Kust och Stad utland sommaren 2021
 
Boenden för Kust och Stad utland sommaren 2021 och framåt, släpps som lediga tidigast i mitten av januari.
 
I dessa osäkra tider är inget sig likt och Personalstiftelsernas verksamhet har under året påverkats i många led av coronapandemin. Innan det stora utbrottet kom hade vi påbörjat arbetet med att ta fram ett nytt bokningssystem för våra fritidsboenden. Så som i många andra företag har både stiftelsekontoret och systemleverantören som vi samarbetar med försökt att anpassa det dagliga arbetet efter de restriktioner som ges för att minska smittspridningen.
Trots det har både vår och systemleverantörens bemanning under hösten inte varit undantagen frånvaro utan ändå påverkats precis som på många andra arbetsplatser, speciellt när den ”vanliga” förkylningssäsongens smög igång i samband med skolornas uppstart efter sommaren. Detta medför att vi nu beslutat om att det nya bokningssystemet kommer att lanseras först efter årsskiftet.
Att lanseringen blir uppskjuten på nytt är ett trist besked att ge, men med det rådande läget är det beslutet det mest rimliga att ta. Det innebär att ni som väntar på att den kommande sommarens boenden för kust och stad utland släpps som ledigt får ge er till tåls ett litet tag till. Om arbetet hos både oss och systemleverantören nu får rulla på som tänkt kommer vi kunna presentera det nya systemet i mitten på januari!
 
Tillfälliga av- och ombokningsregler pga coronavirus 2020-03-11
Tillfälliga av- och ombokningsregler pga coronavirus

Med anledning av coronaviruset ändrar Personalstiftelsen tillfälligt sina av- och ombokningsregler.

Vi tar bort avbokningsavgifter för alla våra fritidsboenden och ev redan inbetalda hyror betalas tillbaka.

Den som själv bokar av på vår bokningssida kommer automatiskt få besked om att hen belastas med avbokningsavgift, men den tas bort när vi hanterat avbokningen.

Kan du inte logga in och avboka själv, kontakta oss på info.personalstiftelserna@sca.com.

 

Senareläggning av lediga boenden 2020-11-04
Senareläggning av lediga boenden

På grund av tekniska problem i vårt befintliga bokningssystem kommer varken resmål kust eller stad att öppnas upp för bokning förrän tidigast i december.

Vi återkommer med mer exakt besked längre fram.

Boka lediga boenden 2020-10-29
Boka lediga boenden

Nu har vi öppnat bokningen för våra fjällboenden!

Under ledigt i bokningssystemet, finns nu samtliga av våra fjällanläggningar utlagda för uthyrning under cirka ett år framåt. Som vi informerat om tidigare har vi tagit bort halvårsfördelningen och principen med belastningspoäng för våra fritidsboenden. Istället kan man som gäst direkt se i bokningssystemet vad som finns ledigt och boka det fritidsboende man önskar, först-till-kvarn-principen gäller.

Som sagt finns nu samtliga av våra fritidsboenden i fjällen utlagda under ledigt i bokningssystemet. Tisdag den 3 november kommer våra fritidsboenden i kategorierna Kust Sverige och Kust Utland att läggas ut som ledigt. Torsdag den 5 november kommer våra fritidsboenden i kategorin Stad Utland att läggas ut som ledigt. Släppen kommer att ske utanför kontorstid och självklart informerar vi i våra kommunikationskanaler även när dessa släpp är gjorda!

Fördelningsansökan 2020-10-01
Fördelningsansökan

Samtliga resmål söks fr o m början av november via LEDIGT och inte längre genom en fördelning. Resmålen läggs ut löpande som lediga cirka ett år framåt.
Det vill säga, i början av november 2020 lägger vi ut ledigt fram till cirka november 2021.
I december 2020 släpper vi december 2021 osv. Det tidigare poängberäkningssystemet tas bort och principen först-till-kvarn gäller.

Att styrelsen beslutat att förenkla tilldelningen av fritidsboenden innebär att vi nu helt lämnat den gamla modellen med fördelning. Genom att allt läggs ut löpande som ledigt med ca ett års framförhållning, försvinner bland annat väntetiden på svar, samt att begränsningen att man som mest kan ha fem framtida bokningar, gör att det kommer finnas något för alla att hyra.
Yrkesverksamma har fortsatt företräde framför pensionärer.

 

 

Nya villkor för betalning av hyra 2020-03-18
Nya villkor för betalning av hyra

Sedan några veckor tillbaka ändrades betalningsvillkoren för våra fritidsboendens hyreskostnader som numera betalas efter avslutad vistelse, vilket framgår av förfallodagen på faktura/bokningsbekräftelse.

De ändrade betalningsvillkoren avsåg nya bokningar men omfattar nu även de bokningar (ej betalda) som gjordes innan ändringen. Anledningen till detta är då antalet avbokningar - och därmed återbetalningar - ökat drastiskt till följd av det nya coronavirusets spridning.

Detta innebär att du som har en bokning med förfallodag före din vistelse, rekommenderas att avvakta och betala EFTER din vistelse. Vi avbokar inte obetalda bokningar, och ev påminnelser skickas ut efter avslutad vistelse.

Observera att du liksom tidigare måste meddela oss om du vill avboka ditt boende, detta görs med fördel via vår bokningssida. Avbokningsreglerna gäller – observera att vi har tillfälliga avbokningsregler på grund av det nya coronaviruset.

 

Ingen kontrolluppgift fr o m inkomståret 2019 2020-01-20
Ingen kontrolluppgift fr o m inkomståret 2019

Från januari 2019 gäller nya regler för redovisning av bl a förmåner och sociala avgifter. För vissa av våra boenden tillkommer en skattepliktigt förmån, som redovisas på individnivå till Skatteverket efter avslutad vistelse. I år är första året då ingen årlig kontrolluppgift lämnas eller skickas ut. Dina bokningar respektive redovisade uppgifter finner du på Mina sidor på vår bokningssida respektive Skatteverkets hemsida.

<1>